Mijn Landrover

Mijn Landrover

Landrover Santana

Hier wil ik jullie laten zien waarom voor mij een Landrover een geweldige hobby is. Een beleving, iedere dag weer!

En dat verplicht sleutelen, ach ja, dat hoort er gewoon bij. Vaak (niet altijd) is dit zelfs onderdeel van het totale plezier.

APK 23-08-2013

SleutelenPosted by Jos 23 Aug, 2013 19:50:54
Het was regelmatig zweten de afgelopen maanden om de Landrover APK-klaar te hebben. Ook vanmorgen nog, toen we "even" aan de voorkant de bladveren hebben vervangen en ook nog snel even de gebarste koplamp verwisseld hebben. Uiteraard blijkt dan alles net even iets anders te zitten dan de originele, maar daar ben je inmiddels wel aan gewend. Eind van de middag dus op naar het APK keuringsstation en wat denk je.......... in een keer GOEDGEKEURD tot oktober 2015 !!!!!!!
Er moet nu nog wel het eea gesleuteld worden, maar niet langer meer onder de druk van een rijverbod als gevolg van een afkeuring.

  • Comments(0)//landrover.comp-hulp.nl/#post3

Vacuumpomp

SleutelenPosted by Jos 18 Apr, 2013 19:18:57

Oude Landrover met rembekrachteging is vrij uniek en mooi meegenomen, maar dan moet het ding wél werken. In het begin werkte hij goed, totdat plotseling een piepend geluid aankondigde dat er iets niet goed was. De V-snaar van de vacuumpomp bleek te los te liggen, even spannen en alles vast zetten denk je dan. Helaas, na demontage bleek dat de vorige eigenaar verzuimd had tijdig olie bij te vullen. Gevolg: Helemaal droog gelopen waardoor de geleiding van het binnenwerk helemaal uit het huis was gebroken, niet te herstellen dus. Na veel zoekwerk op internet bleek de pomp in Nederland en Engeland niet te krijgen. Een forum van Landrover gaf wel als suggestie een elektrische pomp te installeren, maar voor mij is dat dan weer niet origineel en heeft ook zo zijn nadelen. In Spanje vond ik op een ondelensite wél de juiste vacuumpomp, maar vervolgens bleek deze weer niet leverbaar. Uiteindelijk heeft mijn zoeken mij gebracht op een soort Spaanse Marktplaats en jawel hoor, de juiste maar wel met onbekende staat. Voor de 59 Euro inclusief verzendkosten heb ik het risico maar genomen en dit heeft zeer goed uitgepakt. Heb de pomp gedemonteerd, schoongemaakt, nieuwe olie erop en zelfs de 2 menbramen bleken onbeschadigd. Vervolgens ingebouwd en meteen de afgebroken bevestigingsbeugel op het blok opnieuw gelast en verstevigd. (Deze was afgebroken en door de vorige eigenaar met een extra strip aan een van de kopbouten bevestigd, hoe verzin je het!) Alles werkt nu weer zoals het hoort en nog origineel ook. smiley

  • Comments(4)//landrover.comp-hulp.nl/#post1

Vooruit deruit

SleutelenPosted by Jos 18 Apr, 2013 18:41:53

Jawel hoor, nog maar net in het bezit van een Landrover en bij het eerste nachtvorstje knalt de voorruit aan diggelen. Niet een paar scheurtjes, maar doordat het nog het ouderwetse geharde glas is, alles versplinterd. Tja na 30 jaar Granada (Spanje) is dat watje dat Nederlandse weer natuurlijk niet gewend. Met heel veel geluk binnen een paar dagen een nieuwe voorruit kunnen halen in Gouda en vervolgens door Carglass laten plaatsen.

De afmetigen staan er op de foto bij omdat ik via internet een grote zoekactie op touw moest zetten voor een nieuwe. Dat is een van de nadelen van een Santana, wat dus een Spaanse Landrover is.

  • Comments(2)//landrover.comp-hulp.nl/#post0