Mijn Landrover

Mijn Landrover

Landrover Santana

Hier wil ik jullie laten zien waarom voor mij een Landrover een geweldige hobby is. Een beleving, iedere dag weer!

En dat verplicht sleutelen, ach ja, dat hoort er gewoon bij. Vaak (niet altijd) is dit zelfs onderdeel van het totale plezier.

Vooruit deruit

SleutelenPosted by Jos 18 Apr, 2013 18:41:53

Jawel hoor, nog maar net in het bezit van een Landrover en bij het eerste nachtvorstje knalt de voorruit aan diggelen. Niet een paar scheurtjes, maar doordat het nog het ouderwetse geharde glas is, alles versplinterd. Tja na 30 jaar Granada (Spanje) is dat watje dat Nederlandse weer natuurlijk niet gewend. Met heel veel geluk binnen een paar dagen een nieuwe voorruit kunnen halen in Gouda en vervolgens door Carglass laten plaatsen.

De afmetigen staan er op de foto bij omdat ik via internet een grote zoekactie op touw moest zetten voor een nieuwe. Dat is een van de nadelen van een Santana, wat dus een Spaanse Landrover is.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jos 10 Jan, 2014 19:30:41

Hallo Poul, leuk dat je ook een van de zeldzame Santana-rijders bent.
Uit welke regio kom je?

De voorruit heb ik destijds kunnen halen bij Budget-Parts in Gouda en vervolgens heb ik deze voor weinig geld laten inzetten door Carglass, waarbij de lekgarantie achteraf zeer goed van pas kwam. Volgens mij is het inderdaad geen standaard Serie3 ruit, deze is volgens mij ook altijd in 2 delen gesplitst. Wat mij opvalt is dat jij 2 ruitenwissers hebt, in tegenstelling tot mijn 3 ruitenwissers.
Op mijn Blog kun je de maten vinden van mijn voorruit, zodat je ze eenvoudig kunt vergelijken.

Uit welk jaar is jouw Santana en wat voor een motor ligt erin?
Ik ben voor mijn 2.25 diesel op zoek naar een vervangende benzinemotor om gebruik te kunnen maken van de kwartaalregeling.
Eventuele tips, aanbiedingen, of wat dan ook, zijn van harte welkom.

Gr Jos

Posted by Poul 10 Jan, 2014 11:37:57

Ik ben ook in het bezit van een Santana en vermaak me er prima mee.
Ik moet eigenlijk de voorruit uit het frame halen maar ben bang dat hij dat niet overleefd. Jij zegt dat je een nieuwe ruit uit gouda hebt gehaald, waar was dat? Ik begrijp dus ook dat het geen vooruit van een Land Rover is....
Een paar foto's zijn te vinden op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.400714040063806&type=1&l=88ea7e89a4

Gr Poul