Mijn Landrover

Mijn Landrover

Landrover Santana

Hier wil ik jullie laten zien waarom voor mij een Landrover een geweldige hobby is. Een beleving, iedere dag weer!

En dat verplicht sleutelen, ach ja, dat hoort er gewoon bij. Vaak (niet altijd) is dit zelfs onderdeel van het totale plezier.

Vacuumpomp

SleutelenPosted by Jos 18 Apr, 2013 19:18:57

Oude Landrover met rembekrachteging is vrij uniek en mooi meegenomen, maar dan moet het ding wél werken. In het begin werkte hij goed, totdat plotseling een piepend geluid aankondigde dat er iets niet goed was. De V-snaar van de vacuumpomp bleek te los te liggen, even spannen en alles vast zetten denk je dan. Helaas, na demontage bleek dat de vorige eigenaar verzuimd had tijdig olie bij te vullen. Gevolg: Helemaal droog gelopen waardoor de geleiding van het binnenwerk helemaal uit het huis was gebroken, niet te herstellen dus. Na veel zoekwerk op internet bleek de pomp in Nederland en Engeland niet te krijgen. Een forum van Landrover gaf wel als suggestie een elektrische pomp te installeren, maar voor mij is dat dan weer niet origineel en heeft ook zo zijn nadelen. In Spanje vond ik op een ondelensite wél de juiste vacuumpomp, maar vervolgens bleek deze weer niet leverbaar. Uiteindelijk heeft mijn zoeken mij gebracht op een soort Spaanse Marktplaats en jawel hoor, de juiste maar wel met onbekende staat. Voor de 59 Euro inclusief verzendkosten heb ik het risico maar genomen en dit heeft zeer goed uitgepakt. Heb de pomp gedemonteerd, schoongemaakt, nieuwe olie erop en zelfs de 2 menbramen bleken onbeschadigd. Vervolgens ingebouwd en meteen de afgebroken bevestigingsbeugel op het blok opnieuw gelast en verstevigd. (Deze was afgebroken en door de vorige eigenaar met een extra strip aan een van de kopbouten bevestigd, hoe verzin je het!) Alles werkt nu weer zoals het hoort en nog origineel ook. smiley

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jos 05 Jul, 2013 22:03:14

Ik kom uit Geldrop.

Die 6cil lijkt me wel wat vlotter lopen dan de 2.25 diesel van mij. Er is inderdaad niets mooier dan je auto in orde maken en dan lekker rijden, daar doe je het tenslotte voor.

Zit er over te denken om er een gereviseerde moter in te laten zetten en dan meteen een met wat meer PK's. In oktober moet de auto worden gekeurd en eerlijk gezegd maak ik me zorgen voor de roetmeting.

Posted by Ernst 05 Jul, 2013 02:34:38

Hoi Jos,

Ik kom uit Arnhem jij?. De huidige Laro (109 6cil Especial 1978) heb ik nu ruim een jaar. Er wat nog al wat mee mis, sinds vorige maand rij ik weer dat is wel zo lekker.

Groeten uit Arnhem

Posted by Jos 04 Jul, 2013 11:15:35

Hallo Ernst

Op de eerste foto van de "Depresor" zie je nog net aan de rechter zijkant de vul/controle plug zitten. Dit is dan dus precies tegenover het wiel waar de v-snaar over loopt.

Ik kom maar weinig Santana's tegen, dus vandaar de vraag waar je vandaan komt Ernst.

Groet, Jos

Posted by Ernst 04 Jul, 2013 05:37:18

Hoi Jos, ik herken de pomp als een die ook bij mij op de santana zit.

Maar waar gaat de olie er in ?!

Groet, Ernst